Gopro Hero 4?
Rozpoczęty przez Jaco , 09 kwi 2013 13:33
Napisano 24 marzec 2014 - 14:59
Przede wszystkim powinni zająć się stabilizacją, bo tym odstają strasznie (A-camy JVC, Sony czy inne firmy w swoich kompaktach są o lata świetlne przed GP). Kolejna b. ważna rzecz to chyba jakość produktów, bo ostatnio za mocno szli w ilość.
4K to na razie i tak bajer, bo większość chyba jednak filmuje w max. 2.7K a na YT i tak tego nie widać
Telewizorów 4K też na razie nie ma zbyt wielu.
Napisano 24 marzec 2014 - 15:18
Czekam na 4 oj czekam. Najbardziej podoba mi się to " GoPro Hero 4 will also come with a 13-
megapixel photosensor and a completely
new lens for shooting in dark." .
megapixel photosensor and a completely
new lens for shooting in dark." .
Mój sprzęt:
| Laptop Y580 - i7 3610QM / GTX 660M / Matryca HD / 1000 GB HDD 5400 rpm / 4 GB ram / Windows 7 Home Premium 64-bit
| Smartfon - Xperia U
Napisano 24 marzec 2014 - 18:31
Pospekuluję sobie, może gopro zaadaptowało intelowski model "tick tock" do swoich produktów? Całkowicie nowy sprzęt (Gopro 3, nadchodzący Gopro 4) co około rok, zaś co pół roku odświerzony firmwarem nowy produkt (Gopro 3+, gopro 4+)? Na wakacje mielibyśmy Gopro 4 a na święta Gopro 4+ ?
Okej, zwątpiłem trochę. Zbliża się sezon i chciałem zupgradować się z mojej gopro 1 na gopro 3 black, gdyby plotka o wakacyjnym wydaniu była prawdziwa to może warto by poczekać, chociażby po to aby kupić 3+ w niższej niż obecnie cenie? Miałbym cykora kupując pierwszą serię czwórek, lepiej poczekać kilka miesięcy aż wyjdą i rozwiążą się wszelkie problemy pierwszych egzemplarzy.
Jarałem się stabilizacją, ale już mi przeszło bo sobie z tym poradziłem, roztrzęsione filmy z roweru stabilizuję przez VirtualDub + deshaker 3.0 (jak się doinstaluje do vdub-a pluginy import/export bazujące na ffmpegu to można bezpośrednio ładować pliki z gopro i eksportować do h264, oszczędza to czasu na konwersję mp4->avi nie wspominając o zachowywaniu jakości). Filmy z latania nie trzęsą się, ale nie trzymają horyzontu, dlatego wyrzeźbiłem sobie stabilizator gimbalowy. Jedynie więc co by mnie interesowało to większa rozdzielczość aby korzystając z jej nadmiaru zrobić defishing do 1080p bez zbytniej utraty ostrości na brzegach kadru.
Już dzisiaj zamawiałem gopro 3+ black ale przed kliknięciem na finalizację zamówienia coś mnie tknęło, zajrzałem na forum a tu taki news. Ech co za dzień.
pozdrawiam
Roland
- Michal przyznał pochwałę
Napisano 24 marzec 2014 - 18:59
I do tego poniedziałek Jedna jaskółka jeszcze wiosny nie czyni ale prędzej wiosnę uczyni konkurencyjny Panasonic i Sony z Hdr-as100v. Z drugiej strony a kto wie może w nowym sony 4k to kwestia jedynie aktualizacji firmware? Choć te 4k to bardziej bajer który sprzedaje kamerę niż rzeczywistszy obraz na 40 calowym tv w 1080p!
Wracając do Hero 4! Kamery po wypadkach z Hero 3 i jej jakością itp itd jest już testowana od jakiegoś czasu! W każdym razie znalazłem bardzo ciekawe zdjęcie !
Po pierwsze Joby jest sponsorowany przez GP! Po drugie w maju skacze z Everestu a to drugie spektakularne wydarzenie po skoku felixa! Kolejna sprawa czy waszym zdaniem obiektyw kamery nie znajduje się przypadkiem bardziej po środku? Na oko kamera wydaje się mniejsza od Hero 3 +?
Co wy na to?
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →