dla sprostowania oczywiście że pochwała:) i dokładnie o skok syna właśnie chodzi super wyszło:)
Przygoda z GoPro czas start.Jaki program do obróbki/montażu?
Rozpoczęty przez kozlos , 19 lut 2013 13:43
Napisano 29 marzec 2013 - 09:13
W Vegas możesz spowolnić, twixtor nie działa idealnie (przynajmniej ja miałem problemy) możesz użyć wbudowanej opcji VELOCITY, nie jest to skomplikowane, poszukaj, w necie jest dużo poradników.
apropos Velocity. ogarnąłem tą opcje rano na szybko w Vegas. spowolnienie wyszło ładnie. tylko moje laickie pytanie - czy to jest tylko rozciągnięcie filmu?
moje pytanie moze byc debilne i oczywiscie wiąze się brakiem wiedzy nt. filmow z ich obrobki ;]
przykład: nagrywam 720p na 120 fps - czy opcja velocity po "rozciągnięciu" ogarnie sama sobie ilośc klatek? nie trace na jakości?
Napisano 29 marzec 2013 - 13:01
W Vegas możesz spowolnić, twixtor nie działa idealnie (przynajmniej ja miałem problemy) możesz użyć wbudowanej opcji VELOCITY, nie jest to skomplikowane, poszukaj, w necie jest dużo poradników.
apropos Velocity. ogarnąłem tą opcje rano na szybko w Vegas. spowolnienie wyszło ładnie. tylko moje laickie pytanie - czy to jest tylko rozciągnięcie filmu?
moje pytanie moze byc debilne i oczywiscie wiąze się brakiem wiedzy nt. filmow z ich obrobki ;]
przykład: nagrywam 720p na 120 fps - czy opcja velocity po "rozciągnięciu" ogarnie sama sobie ilośc klatek? nie trace na jakości?
gdy "rozciagniesz" sobie klip to daj ppm na nim i preferences. tam bedziesz mial playback rate bodajze. czyli predkosc odtwarzania. np. klip 120fps, rozciagasz go do playback rate 0.25. masz fajne slowmo i 30fps czyli plynnie. jak zejdziesz ponizej to juz moze byc widac klatkowanie.
4 sztachety i parapet | | |
R1DE43team |
Napisano 08 kwiecień 2013 - 17:02
Potrzebuję jakiegoś programu do obróbki filmików. Zainstalowałem wczoraj sony vegas11 ale jest on zbyt skomplikowany i mam za mało czasu żeby go ogarnąć.
Co polecicie innego?
Potrzebuję na początek posklejać i powycinać klika filmików, dodać slow motion i jakąś muzyczkę jak się wprawię to pomyślę nad czymś lepszym. Najważniejsze żeby był w miarę prosty w obsłudze.
Co polecicie innego?
Potrzebuję na początek posklejać i powycinać klika filmików, dodać slow motion i jakąś muzyczkę jak się wprawię to pomyślę nad czymś lepszym. Najważniejsze żeby był w miarę prosty w obsłudze.
Napisano 08 kwiecień 2013 - 20:01
U mnie w Pinnaclu 15 strasznie długo wrzuca plik np 1GB, delikatnie przytnę, wstawię coś i znowu to samo. Bez sensu.
Dzisiaj zainstalowałem Pinnacla 16 jest lepiej, tzn długo wrzuca a później już normalnie się na nim pracuje...
Mój komp ciut słabszy od Twojego.
Ciekawy jestem jak będzie u Ciebie...
Dzisiaj zainstalowałem Pinnacla 16 jest lepiej, tzn długo wrzuca a później już normalnie się na nim pracuje...
Mój komp ciut słabszy od Twojego.
Ciekawy jestem jak będzie u Ciebie...
Napisano 10 kwiecień 2013 - 16:03
Ja testowałem Pinnacle, sony vegas i kilka innych programów z wysokiej półki i tych tanich. Najbardziej przypadł mi do gustu Adobe Premiere Elements 11 PL - po-testowałem i kupiłem (250 zł), Mam dual-core więc obróbka 32GB materiału była dość ciężka, ostatecznie korzystałem z i5 i dużo łatwiej było coś poskładać. Dodatkowo Adobe ma bezpośredni transfer do programów społecznościowych, prostą intuicyjną obsługę, wszystko co potrzebne amatorowi.
Wróć do Dyskusje ogólne o postprodukcji · Następny nieczytany temat →