Witam
mam pytanko czy zamiana kątu widzenia kamery wpływa na jakość jej nagrań ??
Naturalnie - zmiana de facto odbywa się na matrycy, nie zaś obiektywie, który z uwagi na wymaganą w tego typu kamerze jest stałoogniskowy. Zmianę kąta traktować należy jak swojego rodzaju wycinek, który wiąże się z utratą jakości.
- ciekawa alternatywa - sprawdź!
- oficjalny FB - zapraszamy!
Achtung - ciężko jest powiedzieć - rozumiem, że jest już dobrze?
W między czasie - zapraszamy na fantastyczny klip z serii 100% DRIFT GHOST-S. Jest klimat, słońce, motocykle, skoki i duuuużo piachu - zapraszamy!
(film kręcony trochę w HD, trochę w FULL HD, także niestety są różnice w jakości...klimat niemniej pełny w całym filmie )
- ciekawa alternatywa - sprawdź!
- oficjalny FB - zapraszamy!
Witajcie!
Po kilkumiesięcznym stażu rynkowym Ghosta-S chciałbym się dowiedzieć od Was jakich ustawień używacie w swoich kamerach oraz gdzie i w jaki sposób rejestrujecie nagrania i zdjęcia. Ja swój egzemplarz mam od kwietnia bieżącego roku, jednak jeszcze wszystkich kombinacji nie wypróbowałem. Postawiłem na zdjęcia 12Mpix, filmy 720p/60fps i kąt 160 stopni. Do tej pory nagrywałem w znaczącej części w trybie VIVID, w nocy LowLight, a do tego ekspozycja na "0" i bitrate w trybie "normal". Chciałbym poznać Waszą opinię i jakie kombinacje stosujecie, by uzyskać najciekawsze (dla Was oczywiście) efekty.
Osobiście filmuję z poziomu kierownicy rowerowej i często po prostu z ręki podczas jazdy. Ze zdjęć jestem zadowolony, natomiast nagrania czasami wychodzą jakby rozmazane. Nie całe nagrania, a ich fragmenty, np. jadąc w lesie gdy przez konary drzew docierają silne, pojedyncze promienie słoneczne. Z lasu wyjadę i dalej jest ostry obraz.
Jakie parametry proponujecie na noc, przy słabym oświetleniu - czy ilość klatek ma tutaj jakieś większe znaczenie?
Z góry dzięki za wszystkie sugestie i opinie.
Pozdrawiam!
Jak nie ma problemów, to podzielilibyście się własnymi obserwacjami i parametrami nagrywania, jakich używacie
Swoją drogą problem występuje u mnie dość uciążliwy - notoryczne wieszanie się kamery, kiedy uruchomię nagrywanie krótko po włączeniu kamery lub wykonam zdjęcie podczas nagrywania filmu. Pomaga tylko wyjęcie baterii. Komunikat o zbyt wolnej karcie się nie pojawia, ale sama karta wolna i tak nie jest, bo to Sandisk Extreme 32 GB o zapisie do 45 MB/s.
Witam wszystkich,
Zastanawiam się właśnie nad zakupem kamerki, głównie jazda motocyklem oraz ewentualnie filmy z wakacji (zdjęcie i filmy pod wodą itp.)
Kamerki jakie mnie interesują to jak ww. Sony HDR-AS100VR i Drift Ghost-S. Mam ciężki orzech do zgryzienia. Oby dwie kamerki wypadają pozytywnie w testach.
Dzięki
Witam wszystkich
Jestem nowy na tym forum. Od kilku dni jestem posiadaczem kamerki DRIFT GHOST-S i jak na razie zaobserwowałem jeden ale bardzo uciążliwy problem. Po całkowitym naładowaniu baterii i po włączeniu kamerki na wyświetlaczu widać że bateria jest naładowana na Full. Wyłączam kamerkę i zostawiam ją wyłączoną na 12 godzin. Po ponownym włączeniu przy wskaźniku poziomu naładowania baterii mam jedną kreskę. Coś zżera mi energię. Proszę pomóżcie.
GoPro be a Hero → Akcesoria → Akcesoria →
Gimbal Z1 Rider - RECENZJANapisany przez mistrzCK , 22 mar 2015 gimbal, gopro, rider, zhiyun i 4 więcej |
Gorący |
|
|
||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Sporty motorowe →
Zabawa na Suzuki Vstrom 1000 2014 - polecam kazdemuNapisany przez Ramm , 10 lis 2014 Suzuki V-Strom Zabawa jazda i 9 więcej |
|
|
|||
Porównania → Porównania kamer →
DRIFT GHOST-S, DRIFT HD GHOST na tle GoPro HERO3 BLACK okiem motocyklistyNapisany przez Drift Innovation , 16 wrz 2014 DRIFT INNOVATION, DRIFT GHOST-S i 3 więcej |
|
|
|||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Pozostałe video →
Romo Mega Trip 2014 - 100% shot with Drift Ghost-S :DyskusjaNapisany przez Drift Innovation , 30 cze 2014 DRIFT GHOST-S |
|
|
|||
Start... → Co kupić ? →
Sony HDR AS100vr / GP Hero3+ / Drift Ghost-s Help ?Napisany przez skyman , 07 maj 2014 AS100vr, Sony HDR, GP Hero3+ i 1 więcej |
Gorący |
|
|