Przy okazji pisząc! To kamera a nie aparat czy lustrzanka. GoPro jest kamerką z funkcją wykonywania zdjęć. Jak by ktoś z was o tym zapomniał.
Dokładnie o tym samym pomyslałem.No ale człowiek to taka istota która umie się nakręcić
I straci gwarancje...
a na forach zagranicznych "spece" piszą że "problem z ostrością" na filmach nie jest zauważalny
Jak już pisałem ,gdyby nie ten wątek nawet przez myśl by mi nie przeszło by zrobić zdjęcie próbne. Na filmikach wg mnie jest ok. Do zdjęć mam inne sprzęty.
Słuchajcie. I tak macie dobre zdjęcia. Patrząc na kompakty czy też telefony. Ale jak pisałem wcześniej to dodatek. A co do ostrości? Pamiętacie co było ze zdjęciami w komórkach kiedy nie było w nich af? Co nie znaczy też że bez niego nie można strzelać dobrych zdjęć.
Subskrybuj mój kanał
Wydając prawie 2 tyś na sprzęt nie powinienem się musieć zastanawiać czy producent tak chciał, czy jednak jest coś nie tak. Jakieś normy powinny być zachowane, a gdy każdy ma inaczej to jak tu mieć zaufanie do producenta?
Korzystaj z Dropboxa aby przechowywać swoje zdjęcia i filmy. Z mojego linku dostaniesz 500MB więcej na start
Subskrybuj mój kanał
Panowie, jak obiektyw jest uszkodzony i widać złej jakości zdjęcia to film także MUSI być złej jakości. I TAK JEST.
Doświadczyłem tego osobiście.
Posiadam dwie kamery Hero3+ Jedną mam niestety nie z PL dystrybucji i bardzo tego żałuje a drugą mam z Freeway.
Po zdjęciach od razu widać uszkodzą kamerę.
Ale kiedy nagracie te same ujęcia z obu kamer naraz, wtedy i widać gołym okiem, że film nie jest takiej jakości jak ten z sprawnej kamery:
Film z uszkodzonej kamery:
Film z prawidłowo działającej kamery:
Ja wiedzę różnicę już na laptopie, a kiedy film włączycie na dobrym TV powiedzmy 55F8000 to różnica jest jeszcze większa.
Dla mnie osobiście kamerka za 2kloci ma działać prawidłowo!!
pozdr.
No u Ciebie różnicę widać gołym okiem, niestety nie każdy posiada dwie aby porównać. Jak nie masz z PL dystrybucji, to co stoi na przeszkodzie, żeby do Holandii wysłać?
Korzystaj z Dropboxa aby przechowywać swoje zdjęcia i filmy. Z mojego linku dostaniesz 500MB więcej na start
No ja wolałem wysłać w obudowie, co by przeżyła transport
A co do fot... Dużej różnicy nie widać, ale jeśli spojrzeć na ten duży czerwono-biały komin, to jego szczyt jak i anteny piętro niżej są wyraźnie ostrzejsze tak samo krawędzie zielonej wieżyczki na lewo od tego komina. Co do reszty, np żółty budyneczek po prawej, to ciężko jednoznacznie powiedzieć, bo jest inny kąt padania światła i zupełnie inny odcień słońca Ale wg. mnie jest zmiana na lepsze
|
GoPro be a Hero → Porady, triki, ulepszenia - wszystkie modele →
Gopro Hero 4black skok ze spadochronuNapisany przez alfak123 , 09 lip 2015 Skok spadochronowy go gopro b i 3 więcej |
Gorący |
|
|
|
|
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
Gopro 4 Black zacina przy nagrywaniuNapisany przez Michalooo , 28 cze 2015 zamulanie, brak dzwięku, problem |
|
|
||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero3 →
Gopro Hero 3 Black, słaba ostrość, czy tak powinno być ?Napisany przez maylo , 03 cze 2015 gopro hero 3 black, ostrość i 1 więcej |
|
|
|||
|
Forum → Śmietnik →
GoPro Hero4 Black problem po aktualizacji softaNapisany przez nertiz , 27 maj 2015 gopro, hero, hero4, black, fps i 2 więcej |
|
|
||
|
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
GoPro Hero 4 Black - Świrująca bateria?Napisany przez MareX , 20 maj 2015 gopro, hero4, black, bateria i 1 więcej |
|
|