Na czym polegała wada Twojej kamery? Podaj link gdzie kupiłeś?
Gopro z Allegro a gwarancja
Rozpoczęty przez sunrisechild , 25 lut 2014 00:43
allegro gopro gwarancja#24
Napisano 06 marzec 2014 - 18:54
ja tez kupowalem swoja kamerke na allegro gdzie paczka leciala z usa. dopiero teraz w sumie obczailem, ze nie dostalem zadnego dokumentu kupna oO
jak myslicie jest jeszcze jakas nadzieja na dostanie faktury czy tego invoice ?
(kupowalem 6grudnia 2013)
to zależy na jakiego sprzedającego trafiłeś. Ja akurat mam naprawdę uczciwego gościa tylko to wszystko cholernie długo trwa - chodzi mi o reklamację mojej kamery
Napisano 11 kwiecień 2014 - 16:50
Jest jeszcze ciekawa kwestia ofert takich jak ta:
albo ta;
Ceny mniejsze niż u autoryzowanych sprzedawców, gwarancja tez dwu letnia, a jak się wejdzie na liste sprzedawców freeway to nie ma tam takiej firmy ani adresu w spisie dystrubutorów. (???)
Ciekawe jak bedzie z tymi gwarancjami?
Napisano 15 kwiecień 2014 - 08:52
Wysłałem @ do freeway z treścią:
Witam.
Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie dotyczące honorowania gwarancji na kamerę gopro. Pojawiło się kilka firm takich jak: morele net, comp4you czy MediaARENA sprzedających te kamerki z dwuletnią gwarancją producenta, które nie widnieją w spisie autoryzowanych sprzedawców w Waszej liście. Czy kamery kupione w tych firmach będą miały gwarancję honorowaną przez Waszą firmę Freeway?
Dostałem odpowiedź:
Witam,
Świadczymy serwis gwarancyjny tylko na kamery zakupione za pośrednictwem naszej dystrybucji co weryfikujemy na podstawie numerów seryjnych. W przypadku kamer z innych źródeł należy zwrócić się bezpośrednio do sprzedawcy lub producenta.
Pozdrawiamy
Wsparcie Techniczne
Czyli z tego wynika że freeway nie jest jedynym oficjalnym dystrybutorem gopro na Polskę jak to piszą na swojej stronie
Napisano 28 maj 2014 - 10:11
Wie ktoś w końcu jak wygląda sprawa Freeway jako jedynego polskiego dystrybutora? Nie wydaje mi się, żeby sklep morele.net ściągał towar z USA, ale skoro Freeway deklaruje, że jest jedynym dystrybutorem w Polsce, to nie powinno chyba być problemu z serwisowaniem tej kamery:
Kwestia 100zł w kieszeni.
Napisano 28 maj 2014 - 10:41
Freeway jest jedynym dystrybutorem i gwarantem GoPro w Polsce.
Natomiast sklepy takie jak morele itp mogą kupować od nich lub z innych źródeł. Dystrybutor nie jest w stanie wykluczyć z rynku kamer z innych kanałów dystrybucji jakim jest ebay czy allegro.
Dlatego możesz spytać dokładnie dystrybutora czy morele czy inny sklep jest ich oficjalnym sklepem.
Jeśli kamera była kupowana z oficjalnej dystrybucji czyli od Freeway ( nie chodzi że ty kupiłeś a sklep z który Ci sprzedał kamerę ) wtedy masz możliwość wysłania uszkodzonej kamery bezpośrednio do dystrybutora omijając sklep w którym kupiłeś.
Jeśli natomiast sklep, który sprzedał Ci kamerę nie kupił jej od polskiego dystrybutora pozostaje Ci jedynie oddać kamerę do sklepu. Wada to że możesz na kamerę czekać więcej niż 3 tygodnie. ( standardowo nie trwa to dłużej niż tydzień kontaktując się z Freeway-em).
Ostatecznie także możesz wysłać do producenta, który serwis ma w Holandii. Jedynie koszt wysłania jest wyższy jak i to że musisz znać angielski.
W sklepie, którym podałeś jest fajna opcja rozszerzenia gwarancji o kolejne 36 miesięcy za 280 zł. Na pewno bym skorzystał jakbym kupował.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 28 maj 2014 - 13:15
Na pewno ich nie brakuję, tak samo jak Hero3 i Hero3+.
Ja sam miałem jedną kamerę z USA i po roku mi padła kompletnie. Jednak udało mi się dogadać z producentem bo jedynie ponad tydzień po gwarancji była.
Ale fakt możliwości rozszerzenia na kolejne 3 lata za tą cenę to bezcenne moim zdaniem. Sam bym uszkodził sobie przed końcem 5 lat aby otrzymać nową (żart)
Pozdrawiam
Sebastian
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 29 maj 2014 - 05:24
Tak a policzyłeś ile przepłacasz w abonamencie. Przepraszam ale operatorzy zdzierają bardzo. Telefon, który w sklepie kosztuje 2k po dwóch latach u nich kosztuje 3,5k.
Wysłane z mojego HTC One dual sim przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One dual sim przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 15 czerwiec 2014 - 16:49
Reasumując, gdzie najlepiej kupić w tym momencie 3+black? Interesuje mnie ta 'szybka' wersja 24mc gwarancji i cena w okolicach 1,5k. Wiecie może jakie sklepy 'odkupiły' od firmy Freeway i sprzedają za mniejsze pieniądze (lub gdzie to sprawdzić)? Na co zwracać uwagę przy kupnie, tylko na fakturę czy musi być jeszcze jakiś kwit? Myślę nad:
Wróć do Co kupić ? · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: allegro, gopro, gwarancja
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
Teneryfa 2016Napisany przez jakub.bulla , 18 cze 2017 teneryfa, wakacje, gopro |
|
|
|||
Start... → Co kupić ? →
Kamera + gimbal do trekkingu i wspinaczkiNapisany przez Pixeloza.pl , 17 cze 2017 gopro, gimbal, trekking, trek i 2 więcej |
|
|
|||
Sony Action Cam → Akcesoria → Akcesoria →
Statyw i Selfie stick w jednym?Napisany przez Szakal , 24 maj 2017 Statyw, Selfie stick, GoPro, Sony i 3 więcej |
|
|
|||
Giełda → Sprzedam →
[S]Nowy Gopro bacpac zamienik 1100mAh 60zł/sztNapisany przez Firewall , 21 maj 2017 bacpac, gopro, gopro bacpac i 1 więcej |
|
|
|||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
Zakynthos - mój pierwszy filmNapisany przez kar18olcia , 21 maj 2017 gopro4, zakynthos, greece, gopro i 2 więcej |
|
|