napisane przy użyciu Tapatalka
Napisano 24 marzec 2015 - 21:59
Ja ze swojej strony dodam ze oczywiście filtry Marumi są jednymi z lepszych ale chodzi mi tutaj trochę o sens ich stosowania w tej kamerze.. Jak wiadomo polar działa obrotowo i żeby uzyskać najlepszy efekt to w fotografii tym filtrem sobie krecimy a tutaj w kamerze sportowej to raz ze się nam może w każdej chwili przekręcić to dwa nie ma wifi żeby podejrzeć obraz i ocenić działanie filtra 
- jacqu1916 przyznał pochwałę
Napisano 25 marzec 2015 - 07:43
Coz, z obracaniem to oczywiście nie widze tu w ogóle tematu, jesli chodzi o WiFi - nie czaje, możesz na ekranie tym 1.7'' (jak w SE D750i
badz w telefonie podejrzeć. W gorach niestety wysokość robi swoje i chocby w Dolomitach, gdzie skala jest do tego jasna, efekt był dość slaby bez modyfikacji w PS. Ostatecznie olalem w fotografii swojej filtry i korygowalem ich brak PS'em. Tu pewnie podobnie będzie bo juz przy pierwszych treningach z GP, na bunkrach, kilka razy przywalilem obudowa w beton, w górach mogłoby być podobnie, musialbym tylko w określonych sytuacjach zakładać, np panorama etc Ale moze kiedys...
Napisano 25 marzec 2015 - 08:03
Jeśli chodzi o wifi to w tej kamerze nie ma wifi ani ekranu
ja z filtrami tez dałam spokój bo na 12 mm strasznie winietowały chociaz polar daje efekty nieźle ale dla mnie najfajniejsze są szare połówki do szerokich kątów a później zabawa w lightroomie
ale to do zdjęć. Jeśli chodzi o gopro i cele dla jakich powstały te kamery to z filtrami dałbym sobie spokój ale to oczywiście moje zdanie
kolory kontrasty da się przecież edytować a w wyższych modelach jest protune to jak się domyślam jest odpowiednikiem fotograficznych rawów więc da się z tego dużo wyciągnąć 
Napisano 02 kwiecień 2015 - 14:12
mam duże pytanie co do wyboru kamery , na eBay jest kamera sjcam sj5000 plus za 627 zł , i mam do wyboru gopro hero 2014 za 600 zł w media Markt . jak uwazacie która kamera będzie lepszą ?? sjcam ma Wi-Fi , wymienna bateria , 60 FPS w full HD i wymienna obudowę . pomoże ktoś bo nie mam dużo czasu na wybór .
Napisano 02 kwiecień 2015 - 18:12
uniwersalnie , np na crossa , jakieś wypady w gory , czasem timelapsy , różne wyjazdy, do samochodzika RC . Wi-Fi nie musi być , chodzi mi ogólnie żeby kamerka parę lat mi posłużyła , i pewną gwarancje ze jak cos się stanie to kamerka nie idzie do kosza tylko do serwisu . i jeszcze jedno pytanie. co mają w sobie kamery gopro ?? chodzi ogólnie .
Napisano 02 kwiecień 2015 - 18:42
W jakim sensie "co mają w sobie" bo to można różnie zinterpretować
Jeśli kupisz u autoryzowanego sprzedawcy to zawsze masz 2 lata gwarancji. Jeżeli nie oczekujesz wiele od kamerki tylko po prostu żeby nagrywała wideo to ten model wystarczy, ale w nim masz 60 fps tylko przy 720p Na crosa czy rower 60 fps jest raczej wymagane. Jak wiekszość kamer za dnia radzi sobie całkiem dobrze, ale wieczorem widać już szumy.
Napisano 02 kwiecień 2015 - 19:51
Kamery GoPro ogólnie są dobre i się cenią, płacisz za jakość, bajery itd ale ponieważ cena na polskim rynku nieco przekracza przeciętnego Kowalskiego to już inna bajka i stąd pojawia wiele pytań o równie dobre zamienniki, ale należy pamiętać, że to wciąż zamiennik bo żadko kiedy jakaś podróba przewyzsza orginal ![]()
Sam zastanawiałem się nad różnymi zamiennikami, ale jednak wybrałem GoPro ponieważ to sprawdzona marka.
Wróć do GoPro HERO 2014 · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GoPro Hero, zdjęcia, filmy
![]() |
GoPro be a Hero → Akcesoria → Akcesoria →
StabCam – stabilizator mocowań GoProNapisany przez Bartq , 28 maj 2015 |
|
|
||
![]() |
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
Możliwość wykonywanych zdjęć (Pole Widzenia) GoPro4Napisany przez Sikor , 25 kwi 2015
|
Gorący |
|
|
|
![]() |
Oprogramowanie do kamer oraz edycji video → Aplikacje na komputer → GoPro Studio 2.0 →
Wstawianie zdjęć z lustrzanki i Photoshop.Napisany przez mariograf , 09 kwi 2015 |
|
|
||
![]() |
Forum → Śmietnik →
Zdjęcia podczas filmuNapisany przez gali , 12 lut 2015 |
|
|
||
![]() |
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro HERO 2014 →
Problem przy 1080 pNapisany przez spear , 01 lut 2015 |