Po edycji napisałem. Bawiłem się tym trochę i minimalną wartością jaką łapie kamera jest 1. Nie działają mniejsze liczby ani z "." ani "," . Czasy ekspozycji można ustawiać swobodnie 123 lub 569 nie ma potrzeby korzystania z tabeli, jednak jest to podpowiedź co do czasu ekspozycji. W H4 mamy jeszcze 10, 20 i 30 sekund. Nie wydaje mi się że tak to działa, ale to inny temat. Im dłużej się tym bawię stwierdzam, że mod jest świetny, ale ... W H4 większość roboty robi automat. Czasy "otwarcia" nawet jeśli duże (powyżej 10 sec) są jakoś gładzone przez procesor lub programowo i nie ma dużych prześwietleń. Przynajmniej nie takie jak na modzie. Tu wszystko ustawiane jest raczej manualnie i trzeba nad tym trochę posiedzieć aby uzyskać to co nas interesuje. Dla zapaleńców opcja na pewno pozytywna. Jeśli ktoś miał zmieniać kamerę ze względu na nigt mode to i nad fotografiami na H4 jak i na modzie trzeba będzie wyczuć i przetestować sprawę aby otrzymać zamierzony efekt. H4 będzie na pewno łatwiejsza, ale mod jest bardziej elastyczny. Testowałem czasy interwałów. Poszło mi na 1800 więc co 30 minut. Podejrzewam, że poszłoby i nawet więcej, ale to zostawię na noc i zobaczymy. Jest to plus w stosunku do H4 no bo jak ktoś sobie umyśli robić zdjęcia co np 17 sekund to nie ma problemu

Zaskoczenie, że nie działa na 3+ Silver. Mam nadzieję, że wyjdzie aktualizacja, albo znajdzie się następny 15-to latek który "przełoży" soft z black do silver

Generalnie fajna sprawa, ale trzeba się wdrożyć. Pozdrawiam EDIT. Działa robienie zdjęć co 2,5 godziny