Użytkownik jacqu1916 edytował ten post 05 kwiecień 2015 - 10:42
Dłuższa ekspozycja w Hero3+ #autoexec.ash
Rozpoczęty przez Krzysiek976 , 28 mar 2015 21:03
Napisano 05 kwiecień 2015 - 12:29
Na hero white niestety nie działa lub robię coś źle. Próbowałem z plikiem dedykowanym do white/silver jak i do innych wersji. Po wgraniu pliku na kartę i odpaleniu kamery od razu mod powinien działać? U mnie kamera włącza się normalnie i jak robię fotkę, to robi się normalnie- a nie jak ustawiłem w pliku.
Napisano 06 kwiecień 2015 - 07:05
Jacqu, masz jeszcze inne Gopro ? Hero 3 ? Ustaw oby dwie kamery obok siebie i zrób zdjęcie. 3 z modem i 4 normalnie, na takich samych parametrach. Mógłbyś zrobić takie porównanie ?
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 13 kwiecień 2015 - 06:46
Czy ktoś z Was kombinowal z ustawieniami do filmu? Chodzi mi o modyfikacje ustaien przy nagrywaniu w słabym oświetleniu lub "wąskim". Kręcę głównie pod wodą i w nocy zrobić dobre ujęcia jest dość ciężko. Mam siwadomosc, że te kamery (Gp3+) nie specjalnie się do tego nadają, ale skoro takie cuda robicie ze zdjęciami, to może i jest patent na filmy.
Dodatkowo, woda dość mocno ogranicza światło ze względu na gęstość i kamera nagrywa jedynie wąski,mnajbardziej oświetlony przez latarkę fragment. Kombinowalem z włączonym i wyłączonym spotem, z ustawieniami ISO i klatkowaniem. Generalnie wielkich różnic nie ma.
Założę pewnie nowy temat w kwestii optymalnych uatawien do nurkowania, ale wcześniej pytam właśnie o podobne do powyższych mody z filmami.
I jeszcze jedno, ktoś zrzucal RAWy z GP?
Dodatkowo, woda dość mocno ogranicza światło ze względu na gęstość i kamera nagrywa jedynie wąski,mnajbardziej oświetlony przez latarkę fragment. Kombinowalem z włączonym i wyłączonym spotem, z ustawieniami ISO i klatkowaniem. Generalnie wielkich różnic nie ma.
Założę pewnie nowy temat w kwestii optymalnych uatawien do nurkowania, ale wcześniej pytam właśnie o podobne do powyższych mody z filmami.
I jeszcze jedno, ktoś zrzucal RAWy z GP?
Napisano 24 sierpień 2015 - 17:45
Siema zaciekawił mnie temat i ... już drażni. Wrzucam plik tak jak jest podane dane w pliku
t app appmode photo sleep 1 t ia2 -ae still_exp 900 50 45 sleep 1 t app button shutter PR sleep 25 d:\autoexec.ash REBOOT yes
Co robię nie tak bo przy tym iso i takim czasie ekspozycji powinna być biała plama w pokoju przy świetle z żarówek a jest jak przy oryginalnym sofcie.
Napisano 24 sierpień 2015 - 23:44
Tak robię i niestety robi fotki ale z tymi samymi parametrami co soft. Plik stworzyłem tak jak ten koleś na filmiku pokazuje i nawet z folderu na jego stronie typowo pod 3 Silver bo się treścią różnią i nadal noc. Tylko z tą różnicą że włączam i na single photo robi automatycznie bez mojej zgody fotki.
Wróć do GoPro Hero3+ · Następny nieczytany temat →