Cześć,
Nie wiem dlaczego, ale mój pierwszy post odnośnie maksymalnego rozmiaru karty do GP H2 został usunięty bez żadnego wyjaśnienia.
Na forum rekomendowane jest użycie 32 gigowej karty, natomiast w wątku: można znaleźć informację o 64GB.
Dzisiaj miałem okazję testować kartę Micro SDXC I 128GB Class 10 GoodRam i GoPro Hero2.
Jak się okazuje kamera bez problemu radzi sobie z nagrywaniem filmów (1080p 30 kl.) na karcie o tak dużej pojemności. Nic się nie zacinało, wszystko się pięknie zapisało.
Jedynym "mankamentem" (do tej pory nie wiem dlaczego, a nie miałem okazji jeszcze się w to zagłębić) okazała się zmieniona godzina, mimo że w kamerce było ustawione jak należy.
Firmware: HD2.08.12.312.WIFI.R68.02", "camera type":"HD2"
DSC_0185.JPG 59,61 KB 10 Ilość pobrań
gopro2.PNG 105,92 KB 11 Ilość pobrań
gopro3.PNG 96,17 KB 11 Ilość pobrań
gopro4.PNG 70,96 KB 11 Ilość pobrań
Na pytania niektórych użytkowników: "Po co komu taka duża karta, skoro bateria prędzej padnie?" odpowiadam: wolę mieć więcej akumulatorów (zapas) a tylko jedną kartę pamięci, żeby mieć wszystkie zdjęcia i filmy w jednym miejscu.
Mam nadzieję, że komuś przyda się ten wpis. W razie czego proszę o pytania, mogę przeprowadzić kolejne testy.