witam. mam male pytanie. czy ktos moglby polecić jakis monopod solidny, ktory sie nie łamie, ugina, obraca mimowolnie.
kupiłem cos takiego za 67pln i jest to zmarnowana kasa nie polecam.
wytrzymal pol dnia podczas testowania w basenie.
TRAGEDIA!!!!
Ggnie sie, obraca na lewo i prawo pod ciezarem kamery, i w wykonaniu nie pewny. ps. rozpolowil sie na dwie czesci po kilku godzinach. strach zakladac kamery zeby nie zgubić!!!
monopod
Rozpoczęty przez leeon1981 , 04 sie 2013 16:59
Napisano 05 sierpień 2013 - 09:36
leeon1981 - Również kupiłem ten sam monopod, lecz trochę taniej. Oczywiście napisałem sprzedawcy wszystkie jego wady po czym odpisał, że nie spotkał się jeszcze z takimi problemami jak uginanie się pod własnym ciężarem czy obracaniem kamery. W aukcji napisał, że idealnie nadaje się do ekstremalnych warunków filmowania czyli ogólnie towar niezgodny z opisem. Sprzedający kazał odesłać monopoda w celu sprawdzenia, ale nie mam zamiaru dopłacać do tego interesu. Swoją drogą ten pasek urwał się po chwili noszenia na ręce, gdyż otwór w monopodzie jest tak ostry że przecina go po chwili;/
Napisano 05 sierpień 2013 - 12:37
SP POV POLE wyszedł jeszcze w wersji z mocowaniem na pilota .
321konio napisz z czego jest zrobiony ten kijek czy to tworzywo czy aluminium sam jestem zainteresowany zakupem jego a znalazłem go za 200 pln
p.s Witam wszystkich, jestem tu nowy chociaż czytam forum od jakiegoś czasu .
321konio napisz z czego jest zrobiony ten kijek czy to tworzywo czy aluminium sam jestem zainteresowany zakupem jego a znalazłem go za 200 pln
p.s Witam wszystkich, jestem tu nowy chociaż czytam forum od jakiegoś czasu .
Napisano 05 sierpień 2013 - 16:37
Taa ten pasek ledwo wszedł na rękę a chwilę później przerwał się;/ Jedyna rzecz jaką można z nim zrobić to posklejać taśmą żeby kamera nie latała a pasek zamontowałem przy przejściówce do tripoda i mam na smyczce z GoPro. Jak zbiorę kasę to kupuję coś lepszego ;/
Napisano 09 sierpień 2013 - 11:52
a czy ktos moglby powiedzieć z czego jest wykonany monopod SP Uchwyt P.O.V. REMOTE POLE 39 z uchwytenm na pilota (aluminium czy tworztwo) bo min. producent pisze ze nie nadaje sie do nurkowania. czy to chodzi im ze jest pilot czy konstrukcja monopodu na to jakos nie pozwala???
Napisano 10 sierpień 2013 - 15:43
a czy ktos moglby powiedzieć z czego jest wykonany monopod SP Uchwyt P.O.V. REMOTE POLE 39 z uchwytenm na pilota (aluminium czy tworztwo) bo min. producent pisze ze nie nadaje sie do nurkowania. czy to chodzi im ze jest pilot czy konstrukcja monopodu na to jakos nie pozwala???
Niby SP P.O.V. Pole 36 też nie nadaje się do nurkowania. Ale jak go kupowałem to sprzedawca zastrzegał się, że nie ma najmniejszego problemu z tym.
W każdym razie dopiero wróciłem z plaży, gdzie to używałem uchwyt w wodzie. Nic się nie dzieję, oprócz tego, że woda dostaje się do środka i przy składaniu "wypsikuje" ją.
Umyłem go po powrocie pod kranem, wciągając i wypuszczając z niego wodę. Teraz schnie na dworze. Mam tylko nadzieję, że woda nie zaszkodzi mu i nie zacznie śniedzieć od środku itp.
Co do wykonania, myślę, że wykonane są tak samo, czyli aluminium wraz z tworzywem.