monopod
Rozpoczęty przez leeon1981 , 04 sie 2013 16:59
Napisano 01 styczeń 2014 - 17:35
Ok, ja mam taki :
mam go rok czasu juz i nic z nim się nie dzieje, woda też mu niestraszna i uważam, że w dobrej cenie.
Będziesz potrzebowal tylko zaczepu tripod mount za chyba 30 pln ale on ci się przyda jeszcze do różnych innych rzeczy.
Tapnięte z Ajfona
mam go rok czasu juz i nic z nim się nie dzieje, woda też mu niestraszna i uważam, że w dobrej cenie.
Będziesz potrzebowal tylko zaczepu tripod mount za chyba 30 pln ale on ci się przyda jeszcze do różnych innych rzeczy.
Tapnięte z Ajfona
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 01 styczeń 2014 - 20:19
Tworek- jak dla mnie to ten monopod wygląda na każdym zdjeciu tak samo, tyle tylko że na jedych zdjeciach jest z tym dokrecanym adapterem na 1/4" a na innych fotach jest samo mocowanie,,gopro" zastanawia mnie tylko czy własnie samo mocowanie ,,gopro" jest ruchome (obrotowe) czy jest na stałe... napiszę do nich i spróbuje się umowić w tym tygodniu
Napisano 02 styczeń 2014 - 02:42
Dobra, nie wiem czy ktoś próbował, ale zamawiam coś takiego, Xshot 2.0 z Amazona. Kosztuje 23$ z darmowym shippingiem, aluminiowe, 37". Jakby ktoś chciał to mogę dać znać coś o nim, bo z tego co piszą, to na piątek powinienem mieć. Swoją drogą opinie na amazonie średnio 4/5 gwiazdek, więc porządnie.
Napisano 03 styczeń 2014 - 17:11
kupiłem dziś tego monopoda od ,,MIXFOTO"
moje spostrzeżenia to tak:
plusy:
+waga (to nic nie waży )
+ po zablokowaniu ,,segmentów" bardzo stabilny nie ma luzów
+ w dolnej części rękojeści otwór gwintowany 1/4" czyli całkiem przydatna rzecz
+główka z uchwytem na stałe, nic się nie kręci, żadnych ruchomych głowic
+adapter z ,,gopro" na 1/4 " może nie zbyt praktyczny ale jest (może się przydać w czarną godzinę)
minusy:
- chińszczyzna jakich miliony ale tulejki między segmentami z plastiku i mnie jedna wypadła przez co monopod się rozkładał na dwie części, ale dłuższa chwilka kombinowania i udało się naprawić i działa narazie bez zarzutu
- śrubka przy uchwycie porażka (ucho z zagiętego drucika, dość nie wygodne dokręcanie (choć sam drucik wydaję się być mocny)
neutral:
rozmiar - i plus i minus dla mnie chyba bardziej plus (złożony-22,5cm / rozłożony-71,5cm) schowa się do dużych kieszeni że o plecaku nie wspomnę, przymierzyłem się również do mniejszego CAMROCK`a i ten wydał mi się za ciężki za długi po złożeniu i chyba mniej stabilny po rozłożeniu.
podsumowując- Gopole to to nie jest i nigdy nie będzie ale sądzę że za 60 zl to warto bo i to jakoś wygląda i działa a jak długo posłuży to się okaże
kilka fotek zrobione przy okazji Drift Ghost S
PH000008.jpg 84,35 KB 26 Ilość pobrań PH000009.jpg 60,92 KB 27 Ilość pobrań
Napisano 28 styczeń 2014 - 14:12
Ok, ja mam taki :
Też się zastanawiam nam nim... ()
ale biorę też pod uwagę:
80 zł vs 200 zł, 120 zł w kieszeni, tylko żeby nie było jak to ktoś już wspomniał, że często takie oszczędzanie się nie opłaci...
Napisano 03 luty 2014 - 15:26
Właśnie przez brak interpunkcji nie chciało mi się nawet odpisywać na tego posta.
Wg mnie ciapra kupił sobie ten monopod, szuka kogoś kto taki posiada (nie wiem po co?), i poleca innym żeby go zakupili
Opisz szczegółowo dlaczego warto go zakupić, z chęcią poczytam