Pomocy z moim GoPro Hero 4 Black - low light problem
Rozpoczęty przez damiozii , 14 lut 2016 19:36
ustawienia low light Go Pro Hero 4 Black low light problem#21
Napisano 17 luty 2016 - 11:53
Kurde, w niedzielę kupiłem 4black w MediaMarkt i teraz tak czytam te posty i zaczynam się obawiać o swoją.
Wrzucę Wam tu jakiś filmik w okolicach weekendu to ocenicie czy nagrywa "normalnie"
Zastanawia mnie jedna kwestia:
Widziałem gdzieś timelapse całej doby (wschód-zachód-wschód).
Jak to na jednej baterii zrobić?
Timelapse w odstępach powiedzmy 30s da radę tyle fotek napstrykać na jednej baterii?
Wrzucę Wam tu jakiś filmik w okolicach weekendu to ocenicie czy nagrywa "normalnie"
Timelapse w odstępach powiedzmy 30s da radę tyle fotek napstrykać na jednej baterii?
Napisano 17 luty 2016 - 13:58
Mi oficjalnie na maila odpisali, że nie sprzedają refabrykowanych i moja gopro jest nowa i tylko przezemnie używana. Opakowanie było na pewno nowe, nieużywane. sama obudowa-zero oznak używania (gdyby tak jak pisaliście ten licznik zdjęć sugerował zrobienie 9000 nagrań to byłoby to widać - chyba, że wymieniana jest tylko obudowaa bebechy zostają. Jest jakiś sposób żeby stwierdzić czy refabrykowana czy nie w domowych warunkach?
Kamere moge oddać jeszcze (nie minęło 30 dni).
Napisano 17 luty 2016 - 18:25
Kurde, w niedzielę kupiłem 4black w MediaMarkt i teraz tak czytam te posty i zaczynam się obawiać o swoją.
A żona Ci przypadkiem na walentynki nie kupiła ???????????????????????????????????????????????
To do X-komu też napiszę ale nawet jeśli refabrykowane to pewnie się nie przyznają, a do tego jeśli pudła wywaliłem to jak z nimi walczyć o zwrot kasy?
jerry46 co tam do nich nastrugałeś?
Skąd takie info o X-komie czy też Redcoonie ?????
Co ciekawe mają na allegro swoje kamery! A freeway zabrania w swojej umowie sprzedaży GoPro na allegro.
Mi oficjalnie na maila odpisali, że nie sprzedają refabrykowanych i moja gopro jest nowa i tylko przezemnie używana. Opakowanie było na pewno nowe, nieużywane. sama obudowa-zero oznak używania (gdyby tak jak pisaliście ten licznik zdjęć sugerował zrobienie 9000 nagrań to byłoby to widać - chyba, że wymieniana jest tylko obudowaa bebechy zostają. Jest jakiś sposób żeby stwierdzić czy refabrykowana czy nie w domowych warunkach?
Kamere moge oddać jeszcze (nie minęło 30 dni).
Nadal jest to ciekawe! A jaki firmware ma kamera? GoPro to bez statystyk dość awaryjny produkt. A jak gwarancja w x jest? 2 lata?
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł dlaczego tak jest z numeracją? Albo zapytam inaczej miał ktoś na pewno numerację od zera po wyjęciu kamery????
Napisano 17 luty 2016 - 18:31
A żona Ci przypadkiem na walentynki nie kupiła ???????????????????????????????????????????????
No żona, żona
Spoiler
Nie będę w każdym poście przypominał, że to od żony prezent
Co do zakupu - u mnie też nie nalicza od zera.
MediaMarkt z dokupioną gwarancją 2+2 - myślę, że mogę spać spokojnie, choć jeszcze nie miałem odpowiednich warunków do potestowania kamery [popołudniówka w pracy].
Napisano 17 luty 2016 - 23:25
Definitywnie teoretycznie, kocham takie połączenia :')
Jak kolega miał taką numerację to było cos z softem, zrobił update i format karty w kamerze i było ok, ale on miał h3
Jak kolega miał taką numerację to było cos z softem, zrobił update i format karty w kamerze i było ok, ale on miał h3
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 17 luty 2016 - 23:50
U mnie nowa kamerka, w dodatku już druga bo wymieniona na gwarancji. Numeruje tak: "gopr0233" a obok filmik z tego samego dnia ponumerowany tak "gp010239". Na pewno są nadawane różne nazwy w zależności czy puszczę nagrywanie za pomocą telefonu po wifi albo bezpośrednio z kamerki. Sprawdź czy u Ciebie jest tak samo.
Jak chcesz żeby numerowała ci od 001 to zrób tak:
Nagraj klip i fotkę, wyjmij kartę z gopro i wsadź do czytnika. W kompie zmień nazwę plików na najwyższą możliwą numerację np:GOPR9999. Wsadź do kamerki i zrób klip i fotkę. Jak utworzy następny folder np. 101GOPRO i tam zapisze, to usuń 100 a 101GOPRO zmień na 100.
Fotki robione w TL, rządzą się jakimiś swoimi prawami, jeszcze nie rozszyfrowałem tego.
Może film ponumerowany gp010239 robiony był w Protune i dzieje się podobnie jak w TL
Edit:
sorki za dubel, nie zaglądałem do linka od jacqu1916
Napisano 18 luty 2016 - 09:52
Na tą chwilę od x-komu dostałem taką informację:
Prosimy o podesłanie zrzutu ekranu zawierającego pełną nazwę pliku zapisanego przez kamerę, mamy pewne przypuszczenia że to normalne nazewnictwo plików jeśli chodzi o kamery GoPro, natomiast chcemy mieć 100% pewność, gdyż nie sprzedajemy sprzętu refabrykowanego, wyłącznie nowe sztuki.
Screeny wysłałem i czekam na odpowiedź.
Z innej beczki, czyli wracając do tematu tego posta. Zmiana karty na Kingston U3 64gb nie przyniosła żadnych różnic w nagrywaniu w słabym oświetleniu w domu. Nadal według mnie widać na filmach duże ziarno i w porównaniu do filmu z YT jest to masakra.
Zastanowiła mnie wypowiedź jacek00 na temat barwy, że może mieć znaczenie więc w ten weekend poświęcę kilka godzin rozłożę lampy do fotografii i sprawdzę rezultat. Obrobię to potem w aplikacji i zobaczymy - podeślę porównanie.
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ustawienia low light, Go Pro, Hero 4 Black, low light problem
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro HERO4 Session →
Kasowanie hasła Wi-Fi gopro sessionNapisany przez b@vid , 01 mar 2017 reset, kasowaine, hasła, WiFi i 4 więcej |
|
|
|||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro HERO4 Session →
Go Pro 4 session Wiatr!Napisany przez Naxel , 20 lis 2016 Go pro, Kamera, Wiatr, Pop filtr i 4 więcej |
|
|
|||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Pozostałe video →
Huragan Beza :DyskusjaNapisany przez jacqu1916 , 21 gru 2015 beza, jacqu1916, hero4 i 1 więcej |
|
|
|||
Oprogramowanie do kamer oraz edycji video → Aplikacje na komputer → Sony Vegas →
Sony Vegas a 120 klatek Go Pro 4 BlackNapisany przez Wiewióra , 13 paź 2015 sony vegas, go pro, black
|
Gorący |
|
|
||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
Robienie zdjęć, nagrywanie video GO PRO HERO 4 BLACK /SURF/Napisany przez tomaszlsm1001 , 03 sie 2015 hero4, hero 4 black |
|
|