GoPro 4 Black jaka karta pamięci?
Rozpoczęty przez bom109 , 14 lis 2014 21:53
Napisano 16 luty 2015 - 08:54
Sorry, myślałem, że miałeś sandiska extreme
To wtedy mogła się grzać, ale i tak głównym powodem ciepła jest sama kamera, a nie karta.
Wysłane z Smartfona. Za błędy przepraszam.
To wtedy mogła się grzać, ale i tak głównym powodem ciepła jest sama kamera, a nie karta.
Wysłane z Smartfona. Za błędy przepraszam.
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 17 luty 2015 - 14:10
Witam wszystkich!
Jestem tu nowy wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc.
Wlasnie nabylem droga kupna GoPro Hero4 Black i poszukuje wzglednej karty do niej, przeczytalem caly powyzszy watek i nadal nie wiem co kupic :/
Nie zauwazylem aby ktos wczesniej wkleil ten model
co o niej sadzicie?
"na papierze" prezentuje sie ok, czy ktos moze mial nie mile doswiadczenia z ta karta?
Pozdrawiam
Napisano 17 luty 2015 - 16:34
Czasami ciężko znaleźć użytkownika tej samej karty, dużo na pewno jest Samsunga czy Sandiska.
Kupujesz, robisz test i jeśli wartości są zbliżone +- 10% wtedy używasz. Jeśli nie oddajesz takie masz prawo.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 18 luty 2015 - 10:32
Tez mnie sie wydaje, ze ma b.dobry stosunek ceny do jakosci, tym bardziej ze Kingston nigdy mnie nie zawiodl (przynajmniej do tej pory i mam nadzieje ze tak pozostanie). Jutro kupie ta karte i moze w przyszlym tygodniu uda mnie sie cos wiecej na jej temat napisac.
Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Napisano 03 kwiecień 2015 - 20:12
Co mówicie o tym kingstonie lub tym sandisku http://www.sklepsandisk.pl/karta_produktu.php?idProdukt=39108 do blacka 4?
Napisano 04 kwiecień 2015 - 06:52
Ten Kingston co podał @likek sobie nie poradzi w H4 BE? Jakoś nie wierzę. Mam tą kartę (32gb), też złota i jak sprawdzałem w Atto Disk Benchmark to było 20mb/s zapis i odczyt. Tyle że sprawdzałem przez USB, które to jest 2.0, albo 1.1 (nie wiem dokładnie które). Niedługo będę sprawdzał ją na laptopie w wbudowanym czytniku sd. Ale myślę że Kingston (ten złoty lub czerwony) jest godny polecenia pod względem prędkości.
Napisano 04 kwiecień 2015 - 08:02
Nie jest, bo mi black nagrywa nieraz 80 MB/s. Także uwierz. EDIT. Macie podane karty rekomendowane przez producenta, karty sprawdzone przez użytkowników, a kombinujecie. Wydasz 40 zł mniej, a później i tak kupisz lepsza kartę. Pozdrawiam
- jacqu1916 lubi to
Napisano 04 kwiecień 2015 - 08:11
Ludzie są rekomendacje kart pamięci od GoPro, jest temat, tutaj też jest wszystko opisane, jeżeli kamera nagrywa z bitratem 60, to trzeba mieć kartę która ma taką prędkość zapisu, wszystkie pytania czy ta karta będzie dobra, sprowadzają się do odpowiedzi, PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEMAT, jeżeli stać cię jednego z drugim na H4B, to stać cię i na kartę, jeżeli myślisz że kupiłeś kamerę i jesteś gość, to tak naprawdę jesteś w wielkim błędzie, kamera to tylko początek, a jeżeli chcesz z niej wycisnąć soki, to kup dobrą kartę, jeżeli dla szpanu to kup sobie rejestrator samochodowy i też będzie nagrywał Ament Wesołych Świąt Wielkanocnych
Użytkownik jacqu1916 edytował ten post 04 kwiecień 2015 - 09:37
Napisano 04 czerwiec 2015 - 19:26
Witam, od niedawna jestem posiadaczem GP Hero 4 Black, kupiłem do niej kartę pamięci SanDisk Ultra 64 GB link do karty poniżej. Dzisiaj przeglądałem pierwsze próbne nagrania i niestety wszystkie w 4K, 1440p i 1080p 60 fps chodzą po klatkach, praktycznie nie da się oglądać. Dopiero 1080p 30 fps chodzi dobrze. Próbowałem w kilku różnych programach i wszędzie to samo. Przeglądałem cały ten wątek ale znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy winą jest za słaba karta czy może komputer czy coś innego.
Sprawdziłem szybkość danych w niektórych filmach:
4K 30 fps - 61678 kb/s
1440p 60 fps - 48460 kb/s
1080p 80 fps - 59994 kb/s
720p 60 fps - 30911 kb/s - chodzi płynnie
link do karty którą mam:
A jeżeli byłaby potrzebna szybsza karta jednak to która:
Różnica w cenie między nimi jest całkiem spora a różnicy w kartach jakoś nie widzę...W sumie one mają prędkość zapisu do 45 Mb/s to to by wystarczyło do 4K 30 fps?
Napisano 04 czerwiec 2015 - 19:58
Jej. Jeśli karta nagrywa ci 62 mb/s po co chcesz kupować 45?
Masz problem ze sterownikami lub karta grafiki nie wyrabia.
Rekomendowana jest taka:
Sam mam, używam i mogę z czystym sumieniem polecić.
Ale jeszcze raz. Jeśli masz plik 62mb/s to problem tkwi po stronie komputera. Zakup przejściówkę do TV, podłącz kamerę przez HDMI i zobacz co wtedy.
Podaj parametry kompa i odwiedź ten wątek: http://kamerypov.pl/...tymalny +sprzęt
Pozdrawiam
Napisano 05 czerwiec 2015 - 00:06
Może inną kartę masz. Nie możliwe żeby nagrała więcej niż może.
Chyba procek.
Tu porównanie z moim 8-letnim laptopem
A tu z kompem w pracy
o ile nie ma zwycięzcy w teście 1 to w drugim już tak. Na laptopie wyższe szybkości i rozdziałki też mi tną. Mam 6 GB RAM.
Pozdrawiam
Chyba procek.
Tu porównanie z moim 8-letnim laptopem
A tu z kompem w pracy
o ile nie ma zwycięzcy w teście 1 to w drugim już tak. Na laptopie wyższe szybkości i rozdziałki też mi tną. Mam 6 GB RAM.
Pozdrawiam
Napisano 06 czerwiec 2015 - 09:30
Mam kartę z tej firmy i działa super, zero problemów. Co prawda w HERO entry level i nie czerwona (UHS-3 / 80mbps W / 90mbps R) , tylko złota (UHS-I / 45mbps R/W)
A cena też super,
Kupiona w tym sklepie, lecz nie przez allegro, tylko w salonie. Osobiście polecam
A cena też super,
Kupiona w tym sklepie, lecz nie przez allegro, tylko w salonie. Osobiście polecam