Stabilizator Feiyu Tech G4 jest kolejnym urządzeniem, które ma służyć do uzyskania stabilnych filmów w trakcie dynamicznych scen. Wcześniej pisaliśmy już między innymi o gimbalu od CamOne, Gravity Sports 3D.
Czwarta generacja została ulepszona przez producenta względem poprzednika oraz konkurencji o parę funkcji, które mogą zachęcić niezdecydowanych klientów.
Zostało poprawione między innymi mocowanie kamery, które teraz nie zasłania ekranu LCD. Dodano również możliwość korzystania z baterii gimbala w celu zasilania kamery. Nowy model został również odchudzony i waży tylko 265 gram oraz został wydłużony czas pracy baterii.
Jedna z rzeczy, która nie została poprawiona na korzyść użytkownika, to niestety cena. Urządzenie podobnie jak konkurencyjne, jest dostępne w cenie około 1449 PLN na popularnym portalu aukcyjnym. Otrzymujemy w zestawie urządzenie wraz z 12-miesięczną gwarancją, 4 akumulatory (2 komplety), mocowanie do GoPro, ładowarkę oraz kabel USB.
Poniżej mamy szczegółowe porównanie do konkurencyjnego modelu gimbala G3 Ultra, który ma praktycznie takie same parametry jak CamOne Gravity Sports 3D.
Napisano 09 marzec 2015 - 22:59
FORUM | | |
Napisano 01 wrzesień 2015 - 19:45
Pytanie do tych co już mają
jak dbacie o swoje gimbalki podczas transportu?
chodzi mi o sytuację, że idziecie np. w trekking z kamerą i gimbalem - gdzie trzymać gimbal gdy nie jest używany? czy można go spokojnie wrzucać do plecaka razem z innymi sprzetami bez obaw o jakieś uszkodzenia?
Napisano 02 wrzesień 2015 - 09:57
Jeśli w dalszą drogę wrzucam do walizki gdzie w gąbce powycinałem sobie kształty. Jeśli idę do lasu itp wrzucam normalnie luzem do plecaka.
Tu zdjęcia. To samo mechanicznie. http://kamerypov.pl/...rider-recenzja/
Pozdrawiam
Napisano 02 wrzesień 2015 - 17:45
mistrzCK mam jeszcze kilka pytań
- przy ładowaniu baterii świecą się dwie czerwone diody - czy one zgasną jak baterie będą naładowane czy jak to dokładnie działa? nic w instrukcji nie ma dokładnie o ładowaniu
- czy ten migoczący na niebiesko przycisk da się jakoś wyłączyć całkowicie?
- jak długo masz już gimbal? czy jest to awaryjne urządzonko?
- gwarancja jest na rok czy na dwa lata? mój sklep twierdził że na dwa lata
- czy trzeba ściągać te sterowniki po rozpakowaniu i bawić się w aktualizacje/kalibracje? pytam bo u mnie od razu po włączeniu wszystko śmiga.
Napisano 03 wrzesień 2015 - 13:03
1. U mnie po naładowaniu dioda zmienia kolor na żółty
2. U mnie nie da się tego wyłączyć, ale jak bardzo ci przeszkadza możesz zakleić taśmą
3. Gimbal mam od lutego 2015 nic nigdy mi się z nim nie stało, a używają go często moi synowie ( 2 i 3 lata) Na razie (odpukać) nic nie pękło
4. Ja nie mam gwarancji bo kupowałem u chińczyka, więc taniej mi będzie samemu coś naprawić niż wysyłać to z powrotem. Hipotetycznie jest 1 rok. U nas w kraju 2-letnia gwarancja należy się "z urzędu"
5. Redy-to-use po włożeniu kamery i baterii działa
Pozdrawiam
Napisano 16 październik 2015 - 14:09
1. U mnie po naładowaniu dioda zmienia kolor na żółty
2. U mnie nie da się tego wyłączyć, ale jak bardzo ci przeszkadza możesz zakleić taśmą
3. Gimbal mam od lutego 2015 nic nigdy mi się z nim nie stało, a używają go często moi synowie ( 2 i 3 lata) Na razie (odpukać) nic nie pękło
4. Ja nie mam gwarancji bo kupowałem u chińczyka, więc taniej mi będzie samemu coś naprawić niż wysyłać to z powrotem. Hipotetycznie jest 1 rok. U nas w kraju 2-letnia gwarancja należy się "z urzędu"
5. Redy-to-use po włożeniu kamery i baterii działa
Pozdrawiam
masz G4 czy to piszesz o swoim Z1?
powolutku się ziemniaczki gotują...
Napisano 17 październik 2015 - 19:39
Z1 i G4 wyszły w tym samym czasie i są na jakiś silnikach magnetycznych a nie krokowych.
Miałem wcześniej taki do drona, to różnica była ale nie aż taka duża. Ten szybciej wstaje i płynniej chodzi.
Między Z1 a G4 różnica to kabel. Tak mi się wydaje, jeśli nie niech mnie ktoś poprawi.
Pozdrawiam
Napisano 19 październik 2015 - 20:46
Teraz mi trochę pomogłeś, zamówiłem G4, czekam aż przyjdzie, pobawię się i coś napiszę z mych wrażeń!
New: kupione, odpalone, zaj****te! Pierwsze próby z córka bieganie, zabawy, ujęcia jak z filmu, następnie zabrałem do Londka, też wypasik, teraz czasu trzeba by coś posklejać z tego, a w przyszłości G4s się marzy tam już 360 stopni natomiast tego co już mam POLECAM!
powolutku się ziemniaczki gotują...
Napisano 30 grudzień 2015 - 19:38
Czy w ten stabilizator da się upchać Hero+ ze stałą obudową? Niby są dłuższe śrubki w zestawie, a w razie czego mogę odpiąć tylną osłonę. Tylko nie wiem na jakiej zasadzie to działa, bo być może jest tak zaprogramowany pod gabaryty czy wagę że może się zamotać. Ktoś podpinał kamerkę w osłonie?
Napisano 31 grudzień 2015 - 06:54
To trochę lipa. Normalnie dyskryminacja... Poszukałem trochę i znalazłem tylko coś takiego:
Jak na ironię jest nieprzyzwoicie drogie . Właściciele wyższych modeli GoPro mają taniej lepsze zabawki od tego wynalazku. Może coś jeszcze znajdę pod moją kamerkę. Trzeba jeszcze pogrzebać w necie.
Wróć do Akcesoria · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: satbilziator, gopro
|
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
Teneryfa 2016Napisany przez jakub.bulla , 18 cze 2017 teneryfa, wakacje, gopro |
|
|
||
|
Start... → Co kupić ? →
Kamera + gimbal do trekkingu i wspinaczkiNapisany przez Pixeloza.pl , 17 cze 2017 gopro, gimbal, trekking, trek i 2 więcej |
|
|
||
Sony Action Cam → Akcesoria → Akcesoria →
Statyw i Selfie stick w jednym?Napisany przez Szakal , 24 maj 2017 Statyw, Selfie stick, GoPro, Sony i 3 więcej |
|
|
|||
Giełda → Sprzedam →
[S]Nowy Gopro bacpac zamienik 1100mAh 60zł/sztNapisany przez Firewall , 21 maj 2017 bacpac, gopro, gopro bacpac i 1 więcej |
|
|
|||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
Zakynthos - mój pierwszy filmNapisany przez kar18olcia , 21 maj 2017 gopro4, zakynthos, greece, gopro i 2 więcej |
|
|