Zakłócenia dźwiękowe na Hero 4 Black podczas WIFI
Rozpoczęty przez maly_zg , 11 mar 2015 11:44
WIFI zakłócenia dźwięk#244
Napisano 06 maj 2015 - 21:10
Ja pitole, no slabo. U mnie kolejnosc byla z tendencja malejaca. Pierwsza, ktora kupilem od goscia z allegro miala najglosniejszy wiroplat, druga - juz od freeway, mniejszy, a trzecia jak wiecie. Ja wciaz obstaje za tym, ze niuans slysze ale jak mowilem, jest w takim zakresie, ze nie przeszkadza mi to.
Zastanawia natomiast losowosc. Zakladam, ze miet55 masz egzemplarz z tej samej partii co ja, jesli tak - to juz zupelnie nie wiem w czym rzecz.
Niestety, pewnie dopiero kolejny model cos tu wniesie konstruktywnego. Jest to zalosne jak na sprzet w takim pulapie cenowym.
Ostatnio na spider's web'ie gosc robil test i porownanie nowego soniaka x1000v z silverem. Silver byl jego prywatny, soniaka dostal do testow.
W tekscie oczywiscie nie znalazlem informacji o wirniku. Napisalem w komentarzu aby sprawdzil pod katem wirnika, nie wiem czy to zrobil.
Ale to kolejna sprawa, tyle testow, taka skala problemu i cisza. I to wkurza - dlatego jak widze gdzies jakis nowy test - to w komentarzu dodaje info o wirniku aby nie bylo za rozowo.
Napisano 06 maj 2015 - 21:48
Każda firma może mieć wpadkę. Spójrz np. Assasins creed: Unity. Niby taka wielka firma, a zdażyła się wpadka. To chyba naturalne, nie można cały czas produkować idealne kamery, kiedyś coś pójdzie nie tak.
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 06 maj 2015 - 21:49
.Zakladam, ze miet55 masz egzemplarz z tej samej partii co ja, jesli tak - to juz zupelnie nie wiem w czym rzecz.
Oprogramowanie jest już najnowsze i na pewno nie wgrywane przez Freeway. Zestaw był oryginalnie poobklejany. Ja podpowiem co ma w takiej sytuacji zrobić GoPro. Obniżyć o 1/3 cenę i sprzedawać jako kam bez Wi-Fi. Funkcja łączności Wi-Fi jest całkowicie bezużyteczna!
@Priders, zastanów się nad tym co napisałeś. Co robiły firmy motoryzacyjne kiedy okazało się że poszło coś nie tak. To nie jest rzecz która kosztuje parę złotych. Taki głupi chińczyk z Wi-Fi i bez, jaką ma różnicę cenową. Może Tobie jest to obojętne bo nie będziesz korzystać ale ilu posiadaczy chce to mieć w 100% sprawne.
Napisano 06 maj 2015 - 22:18
Każda firma może mieć wpadkę. Spójrz np. Assasins creed: Unity. Niby taka wielka firma, a zdażyła się wpadka. To chyba naturalne, nie można cały czas produkować idealne kamery, kiedyś coś pójdzie nie tak.
I jestem to w stanie zrozumiec. Ale nie jestem w stanie pojac jak taki moloch na rynku, ktory zdaje sie, co kwartal notuje solidny progres przychodow (ostatnie wyniki znow mega in plus), moze miec problem z przyznaniem sie do bledu - stac ich na to. A ryzykuja sporo. Azja juz za drzwiami.
To nie HTC, ktore wegetuje kolejny kwartal i znow sobie strzelil w stope najnowszym M9, ze tak dam przyklad. Swoja droga dzieki Qualcommowi, ktory zrypal pierwsza wersje Snapa 810. Xiaomi poczekalo i dostalo 3 wersje, pozbawiona prezentu w postaci grzejnika.
Na ta chwile wyglada to tak, ze kto dopatrzy sie bledu temu wymienimy, raz, drugi, trzeci, moze sie znudzi. A ile osob nie podejmie tematu nawet.
U mnie akurat WiFi chyba juz w 2 egzemplarzu nie zmienialo sytuacji. W poprzednim bylo inaczej.
Nie tak powinny wygladac relacje.
Powinni przyznac sie oficjalnie do bledu i wydac poprawiona serie typu 4+, a jest zart.
A juz w ogole nie jestem w stanie zrozumiec, ze GP nie jest w stanie wyprodukowac w 100% sprawnych 4'ek.
W segmencie foto co jakis czas sa wycofy, Canon teraz wpadke wydaje sie, zaliczyl na EOS'ie 750/760, czy slynna wpadka Nikona z D600.
Nikon choc poczatkowo wypial sie, to po pozwach nagle zmienil zdanie. Wypuscil zdaje sie nowy model i za free wymienial.
Tu jest nowa sytaucja, jest wymiana bez problemu ale na to samo Bareja.
Napisano 06 maj 2015 - 22:33
Na ta chwile wyglada to tak, ze kto dopatrzy sie bledu temu wymienimy, raz, drugi, trzeci, moze sie znudzi. A ile osob nie podejmie tematu nawet.
A ile osób mając Hero4 w ogóle nie znało tematu z "wirnikiem"
Jakoś nie spotkałem tu żadnej informacji przed moja napisaną 09 marca 2015 - 01:31, w temacie "początkujący prosi o rady"
Zgadzam się pod każdym względem z tym co napisał dgim.
Załączone pliki
Napisano 07 maj 2015 - 05:07
W pełni cie rozumiem, @miet55, tylko chciałem zaznaczyć, że takie coś spotyka wiele dużych firm.
Wielu ludzi nawet o tym nie wie, bo nie korzystają z wifi, albo mają (tak jak ja) zawsze podpięty mikrofon zewnętrzny
Wielu ludzi nawet o tym nie wie, bo nie korzystają z wifi, albo mają (tak jak ja) zawsze podpięty mikrofon zewnętrzny
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 07 maj 2015 - 06:17
Ja po stwierdzeniu wirnika w swojej Silver napisalem do GoPro. Opisalem tam, ze w Polsce mamy duza jak nie przewazajaca partie kamer z tym defektem.Odpowiedz byla zenujaca. Przepraszaja za niedogodnosci i dostalem cala instrukcje jak.....sformatowac karte SD..... W zwiazku z tym ze jestem na okresie zwrotnym dzis odsylam swoja kamerke do X-Com gdzie ja zakupilem i pomimo, ze poza problemem z wirnikiem cala reszta GoPro mnie zachwycila nie bede ryzykowal zakupu kolejnej w Polsce i w czerwcu podczas pobytu w USA kolejne GoPro kupie bezposrednio od GoPro. Tam daja mozliwosc bezstresowego zwrotu w ciagu 30 dni. Jezeli beda i w tamtejszych partiach 4ek te same wady to oddaje i czekam do jesieni.
Jest masa kamerek na Allegro bez dowodu zakupu. Tu dopiero jest zonk. Bo kupujaca taka kamerke zostajemy z bublem do konca jej zywota.
Napisano 07 maj 2015 - 07:04
Reakcja producenta jest naprawdę żenująca. Na początku chyba nawet różnie podchodzili do kwestii wymiany. Dla mnie jest to zupełnie niezrozumiałe, że nie są w stanie dobrej partii wypuścić na polski rynek. Aż tak jest niszowy w Polsce? Odnośnie allegro to prawda, masa dzieciaków sprzedaje ten sprzęt, odpowiedzi są śmieszne niekiedy na pytania o dowód zakupu. Bez skanu takiego dowodu nie podchodziłem do tematu w ogóle. Co nie zmienia faktu, że można kupić pewnie GP na allegro.
Napisano 07 maj 2015 - 10:46
Tu nie ma znaczenia czy to nasz rynek czy inny. Po prostu czwórka jest skopana technologicznie i teraz wszystko zależy jak się trafi. Jak sami widzicie są egzemplarze gdzie to zjawisko występuje bardzo minimalne, w niektórych w ogóle nie słychać (chyba, że ktoś zapomniał włączyć Wi-Fi) a i są takie takie jak moja. Napisałem o możliwości zapomnienia włączenia Wi-Fi, ponieważ sam kiedyś zapomniałem i już się ucieszyłem.
Wyżej zamieściłem plik dźwiękowy i stwierdzam, że zdecydowanie mocniej warczy od tej co odesłałem. Mam stare nagranie do porównania.
Napisano 07 maj 2015 - 14:30
Do wifi Kolega twierdzi że ludzie nie korzystają z wifi w kamerze i nie mają smartfonów w XXI wieku Jeżeli kogoś stać na gopro4 to na telefon tymbardziej Więc te rozważania są do niczego kolego Co do tematu to dziś dostałem odpowiedź że wersja silver jest już pozbawiona problemu, natomiast z wersją black dalej walczą Coś mi się wierzyć nie chce
Użytkownik jacqu1916 edytował ten post 07 maj 2015 - 14:35
Napisano 07 maj 2015 - 17:45
Na Allegro to już całkiem magia.
H4B w cenie ok. 1850zł. Pytam o dowód zakupu?
- A no nie mam proszę Pana, ale z reguły te kamerki się nie psują i nie ma z nimi problemu.
- Na co moja odpowiedź brzmiała: "A mówi coś Panu określenie helikopterek przy włączonym Wi-Fi?"
- Odpowiedział sprzedającego to: "Jeżeli chodzi Panu o quadrocopter to wiem".
Był jeszcze agent, który chciał mi wcisnąć kopie faktury zakupu. Ja uparcie chciałem oryginał. Sprzedający bardzo się obraził i powiedział: "Jeżeli nie pasuje to pozdrawiam".
Również zgadzam się z tym, że na Allegro jest mnóstwo GoPro bez dowódu zakupu.
To tak odbiegając od tematu
GoPro: H3+ Black, H4 Black Adventure, H4 Black Motorsports.
Napisano 07 maj 2015 - 18:02
dziś dostałem odpowiedź że wersja silver jest już pozbawiona problemu, natomiast z wersją black dalej walczą Coś mi się wierzyć nie chce
Wniosek ich pewnie stad, ze napisalem im, iz problem u mnie juz jest na tyle nieprzeszkadzajacy, ze zamykam temat.
Dziwi mnie natomiast wysylka kamer przez freeway wciaz bez sprawdzania choc juz maja obraz skali problemu. Zlewa.
Gadzetami, ktore choc mile, to usterki przeciez nie zaslonia.
Na Allegro to już całkiem magia.
Zgadza sie. Ostra filtracje trzeba zrobic i bezwzglednie zadawac sprzedawcow merytoryczne pytania oraz rzadac merytorycznych odpowiedzi.
Duzy % to kpina. Ale da rade uzyskac satysfakcjonujaca oferte, kwestia czasu. Swego czasu widzialem duzo wlasnie kamer od freeway'a po wymianie, z pismami, ktore mamy wszyscy w kilku kopiach zatem bez przypalu.
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →